Здравейте, колеги, опитвам се да намеря информация на колко километра се сменят различните филтри по колата по препоръка на производителя.Знам, че масления и въздушния се сменят със смяна на масло, но горивния и на климатика си нямам идея.И като стана въпрос за смяна на масло на колко километра сменяте SELENIA TURBO DIESEL 10w40? Интересуваме и какъв живот има филтъра на картерните газове. Разбира ли се по някакъв начин,че е за смяна и къде точно се намира. Ще бъда благодарен ако някой даде инфо.
Известие
Collapse
No announcement yet.
На колко километра сменяте различните филтри
Collapse
X
-
Колега горвния филтър аз лично го сменям на 10 хил.км. а иначе като спре да върви и започне да пуши повече от нормалното за колата е признак за смяна .Този на климатика първите признаци са да започне да духа по слабо и маторчето на парното започва да издава малко странни шумове,а относно маслото на неповече от 10хил. км.
Comment
-
Нз аз като си купувам горивният филтър на кутията му пише 20к км. Раздробявал съм един след 10к км и му нямаше нищо, тоест беше си ок още.
Въздушният, също като го купувам има един по-скъпичък за смяна от 20 к км. Иначе на 10к км също като го свяля не е мн замърсен.
Аз лично препоръчвам смяна на масло на 10к км.
- маслен със всяка смяна на масло
- въздушен на 15 или 20к км, не по-рано, няма смисъл.
- горивен на 20к км
- филтър на купе всяка пролет и есен!
До голяма степен смяната на филтрите зависи и от самото качество, от това колко е запрашен града, в който живееш.
Имам познат, работи в голям магазин за авточасти, той ми беше споделил дори, че смяната на горивният го давали на 40к км.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от petar_taskov Покажи съобщениеЗдравейте, колеги, опитвам се да намеря информация на колко километра се сменят различните филтри по колата по препоръка на производителя.Знам, че масления и въздушния се сменят със смяна на масло, но горивния и на климатика си нямам идея.И като стана въпрос за смяна на масло на колко километра сменяте SELENIA TURBO DIESEL 10w40? Интересуваме и какъв живот има филтъра на картерните газове. Разбира ли се по някакъв начин,че е за смяна и къде точно се намира. Ще бъда благодарен ако някой даде инфо.
Че е дизел-ясно , но модел..........,година......... ???????????????????
Как да ти помогне някой??????????Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
Аз не съм с печка, така че надали на всички въпроси ще ти отговоря - горивен филтър при мен няма (на Реното на всеки 20К го сменях), въздушен и маслен сменям на 10К км с маслото, филтъра на купето през 3-4 мес (все пак живеем в меката на чистия не-прашен въздух - София).Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеВсичко в комплект на 10 000км.
P.S. На картерните газове не е филтър,а сепаратор.Намира се на гърба на колектора,към купето.
Comment
-
Всичко в комплект на 10 000км
sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa
Comment
-
Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщениеЧе е дизел-ясно , но модел..........,година......... ???????????????????
Как да ти помогне някой??????????
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеНз аз като си купувам горивният филтър на кутията му пише 20к км. Раздробявал съм един след 10к км и му нямаше нищо, тоест беше си ок още.
Въздушният, също като го купувам има един по-скъпичък за смяна от 20 к км. Иначе на 10к км също като го свяля не е мн замърсен.
Аз лично препоръчвам смяна на масло на 10к км.
- маслен със всяка смяна на масло
- въздушен на 15 или 20к км, не по-рано, няма смисъл.
- горивен на 20к км
- филтър на купе всяка пролет и есен!
До голяма степен смяната на филтрите зависи и от самото качество, от това колко е запрашен града, в който живееш.
Имам познат, работи в голям магазин за авточасти, той ми беше споделил дори, че смяната на горивният го давали на 40к км.и то за такива смешни пари...
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Не става дума за парите, а за това, че смисъл да ги смениш няма, те не са износени, все едно да сменяш маслото на 5к км.
Маслен - 8 лв
Горивен около 20лв и то за 1.9
Въздушен - 20лв
Това за що годе арни!
И пак казвам не става дума за парите а за наблюденията ми над въздушният филтър и горивният. Ако живееш в Сф, е ок да го сменяш често, доста трафик и смок.
А горивният животът му не е 10к км. Сега ако караш с нафта от кораби разбирам по-честа смяна.
Маслото подкрепям ако се сменя след 8к км, защото просто никога не знаеш какво качество е!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Всеки си има мнение, а ето какво пише в книжката, която май никой не чете
Далеч съм от мислълта да казвам на някой кога какво се сменя. По-често по-добреКато смених спирачна течност, хидравликата и маслото в скоростната имаше хора, които си мислеха, че не съм много в час. Сигурно и във Форума има такива
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
Comment