Известие

Collapse
No announcement yet.

На колко километра сменяте различните филтри

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На колко километра сменяте различните филтри

Здравейте, колеги, опитвам се да намеря информация на колко километра се сменят различните филтри по колата по препоръка на производителя.Знам, че масления и въздушния се сменят със смяна на масло, но горивния и на климатика си нямам идея.И като стана въпрос за смяна на масло на колко километра сменяте SELENIA TURBO DIESEL 10w40? Интересуваме и какъв живот има филтъра на картерните газове. Разбира ли се по някакъв начин,че е за смяна и къде точно се намира. Ще бъда благодарен ако някой даде инфо.

Всичко в комплект на 10 000км.
    P.S. На картерните газове не е филтър,а сепаратор.Намира се на гърба на колектора,към купето.
    Last edited by myato; d.m.y г., 13:05.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега горвния филтър аз лично го сменям на 10 хил.км. а иначе като спре да върви и започне да пуши повече от нормалното за колата е признак за смяна .Този на климатика първите признаци са да започне да духа по слабо и маторчето на парното започва да издава малко странни шумове,а относно маслото на неповече от 10хил. км.

Comment

Нз аз като си купувам горивният филтър на кутията му пише 20к км. Раздробявал съм един след 10к км и му нямаше нищо, тоест беше си ок още.
        Въздушният, също като го купувам има един по-скъпичък за смяна от 20 к км. Иначе на 10к км също като го свяля не е мн замърсен.
        Аз лично препоръчвам смяна на масло на 10к км.
        - маслен със всяка смяна на масло
        - въздушен на 15 или 20к км, не по-рано, няма смисъл.
        - горивен на 20к км
        - филтър на купе всяка пролет и есен!

До голяма степен смяната на филтрите зависи и от самото качество, от това колко е запрашен града, в който живееш.
        Имам познат, работи в голям магазин за авточасти, той ми беше споделил дори, че смяната на горивният го давали на 40к км.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от petar_taskov Покажи съобщение
          Здравейте, колеги, опитвам се да намеря информация на колко километра се сменят различните филтри по колата по препоръка на производителя.Знам, че масления и въздушния се сменят със смяна на масло, но горивния и на климатика си нямам идея.И като стана въпрос за смяна на масло на колко километра сменяте SELENIA TURBO DIESEL 10w40? Интересуваме и какъв живот има филтъра на картерните газове. Разбира ли се по някакъв начин,че е за смяна и къде точно се намира. Ще бъда благодарен ако някой даде инфо.

Че е дизел-ясно , но модел..........,година......... ???????????????????
          Как да ти помогне някой??????????
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Аз не съм с печка, така че надали на всички въпроси ще ти отговоря - горивен филтър при мен няма (на Реното на всеки 20К го сменях), въздушен и маслен сменям на 10К км с маслото, филтъра на купето през 3-4 мес (все пак живеем в меката на чистия не-прашен въздух - София).
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Всичко в комплект на 10 000км.
              P.S. На картерните газове не е филтър,а сепаратор.Намира се на гърба на колектора,към купето.
              Абсолютно! И аз така правя

Comment

Всичко в комплект на 10 000км
                sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

10000км. таван или 1 година!!! Комплек всички.
                  sigpic
                  Alfa 164 2.0 TS ................Fiat Stilo 1.9JTD
                  Alfa 156 SW 1.9 JTD ........Fiat Tipo 1.9 TD

Comment

8 000км. или 1г. което дойде по-рано.....
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Масло селения и всички филтри заедно на 20 000 на 156 бензин ,а имам за работа бмв 530 дизел там всичко масло и филтри на 35 000
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                        Че е дизел-ясно , но модел..........,година......... ???????????????????
                        Как да ти помогне някой??????????
                        Alfa 156 1,9 JTD 105 k.c. 1998г. на 260 000 км. (уш реални)

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          Нз аз като си купувам горивният филтър на кутията му пише 20к км. Раздробявал съм един след 10к км и му нямаше нищо, тоест беше си ок още.
                          Въздушният, също като го купувам има един по-скъпичък за смяна от 20 к км. Иначе на 10к км също като го свяля не е мн замърсен.
                          Аз лично препоръчвам смяна на масло на 10к км.
                          - маслен със всяка смяна на масло
                          - въздушен на 15 или 20к км, не по-рано, няма смисъл.
                          - горивен на 20к км
                          - филтър на купе всяка пролет и есен!

До голяма степен смяната на филтрите зависи и от самото качество, от това колко е запрашен града, в който живееш.
                          Имам познат, работи в голям магазин за авточасти, той ми беше споделил дори, че смяната на горивният го давали на 40к км.
                          маслен, горивен, въздушен = 30лв (за 2,4jtd)...има ли смисъл да не ги сменя на 9000км когато сменям и маслото и то за такива смешни пари...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не става дума за парите, а за това, че смисъл да ги смениш няма, те не са износени, все едно да сменяш маслото на 5к км.
                            Маслен - 8 лв
                            Горивен около 20лв и то за 1.9
                            Въздушен - 20лв
                            Това за що годе арни!

И пак казвам не става дума за парите а за наблюденията ми над въздушният филтър и горивният. Ако живееш в Сф, е ок да го сменяш често, доста трафик и смок.
                            А горивният животът му не е 10к км. Сега ако караш с нафта от кораби разбирам по-честа смяна.
                            Маслото подкрепям ако се сменя след 8к км, защото просто никога не знаеш какво качество е!
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Всеки си има мнение, а ето какво пише в книжката, която май никой не чете
                              Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	1
Size:	96.8 Килобайта
ID:	2297472

Далеч съм от мислълта да казвам на някой кога какво се сменя. По-често по-добре Като смених спирачна течност, хидравликата и маслото в скоростната имаше хора, които си мислеха, че не съм много в час. Сигурно и във Форума има такива
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                              X